2021-06-27 10:48:34• hírek • Szatmár.ro

Igent mondtak a kaplonyi fekvőrendőrre

A helyi döntéshozók határozatának megfelelően a községi vezetőség a megyei önkormányzat útkezelőségét kereste fel az úgynevezett fekvőrendőr-létesítésének ügyében.

A testület tagjait fekvőrendőr kihelyeztetésére az iskola igazgatója kérte fel (többek között). Az igen jelentős balesetveszélyre alapozta a kérését. A tanács tagjai végül úgy foglaltak állást, hogy egyelőre, félig-meddig kísérleti jelleggel a megyei út az oktatási intézmény előtti szakaszára szeretnének sebességcsökkentőt kihelyeztetni. Kérték a vezetőséget, hogy olyat helyeztessen ki, amely ugyan lelassításra kényszeríti a száguldozókat, de ugyanakkor nem túl nagy a bucka része, semmiképpen sem balesetveszélyes.

Mint kiderült, a megyei útkezelőség, a megyei helyhatóság feladata és lehetősége ilyesmit kihelyeztetni. A kérvényre adott válaszukban tudatják, hogy megkezdték a szükséges lépéseket, és mihamarabb ott lesz majd a fekvőrendőr. Az engedélyeztetés folyamatát már meg is kezdték.

Ugyanakkor kérvényezte a községi hivatal, hogy kihelyezhesse a buszmegállókat. Egész pontosan azt a hármat, amely továbbra is a hivatal udvarán árválkodik. Sőt, igazság szerint erősen gondolkodnak azon is, hogy a rendelő elé kihelyezettet áthelyezzék egy olyan helyre, amely kézenfekvőbb, amelyet szívesebben használnak a közlekedni vágyók.

Előzetes hozzájárulását adta mindehhez a megyei útkezelőség. Kérték viszont, hogy terveztesse meg a kaplonyi hivatal, pontosan hova is kerülnének a megállók, majd utána a dokumentációra kérjen jóváhagyást a közlekedésügyi rendőrségtől, az út karbantartásával megbízott cégtől, illetve esetleg egyéb illetékes intézményektől. Összességében hosszú folyamat lesz az is, jobb nem is mondani határidőt, azonban talán nem árt tudni, hogy az első tényleges lépések megtörténtek abban az ügyben is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: